Författaren

Jag debuterade 2017 som romanförfattare med romanen ”Ensamma tillsammans”. Den har getts ut av United Stories via nätbokhandlar, och via Mima förlag (nytt förlag delägt av Modernista) i den traditionella bokhandeln i september. Titeln är en blinkning till psykologen Sherry Turkles bok Alone together, som behandlar det digitala samhället. Historien utspelar sig till stor del på psykologprogrammet vid Karolinska Institutet (pressklipp).

Skriva har jag förstås gjort länge. Jag satte samman fem romaner i åldrarna 20-23, men drabbades sedan av skrivkramp. Det ledde fram till projektet Bagatellerna, med korta texter. Dessa lades efter några år ut på Instagram och blev då populära, och jag fick en större läsekrets. Jag skriver fortfarande så gott som dagligen på Bagatellerna (som också fått en fristående sajt genom läsaren och webbdesignern Daniel Modig).

Mitt senaste projekt är poddnovellerna. Det började med en beställning från Sveriges Radios Radionovellen. Jag skrev 13 noveller men bara en kunde ju sändas (”Män som inte väntar” som gick i i P1). Övriga berättelser publiceras under året på novellpodden ”Människor som går iväg”, varje text med en ny röst.

Läs mina texter här (litterärt och journalistik).

Pressfrågor:
Kontakt med mig.
Kontakt med min agent Per Grankvist.

• Pressbilder (foto Johannes Helje), klicka för högupplösta varianter:

Annonser